Yoga 4 Nature woensdagavond 30 november 18.15 en 20.00u in de Schranskerk

 In Archief

LOKAH SAMASTAH SUKHINO BHAVANTU –May all beings everywhere be happy and free, and may the thoughts, words, and actions of my own life contribute in some way to that happiness and to that freedom for all.

Op woensdag 30 november ben je welkom met ons mee te doen met Kundalini Yoga voor de Natuur om 18.15 of 20.00 uur in de Schranskerk.
Janet die ook Kundalini Yogalessen volgt, zal aan het begin van de yoga een intro geven over haar missie.
We hebben beiden het dierenleed in Azië gezien en willen graag op deze manier iets doen.

Programma:
-Intro door Janet, zij vertelt over haar missie.
-Kundalini Yoga & Meditatie
-Ontspanning met Klankschalen en Gong

De Yoga op deze avond is vanaf 10,- contant bij entree. Iedereen is welkom.
De gehele opbrengst gaat direct naar het goede doel Bring The Elephant Home.

Op 4 en 5 februari 2017 ga ik, Janet de Vries, deelnemen aan Bike4Elephants. Dit is een 2-daagse fietstocht in Thailand om fondsen te werven voor Bring The Elephant Home (BTEH) met hun project Bee the Change.

elephant

Bring The Elephant Home (opgericht door Antoinette van de Water) streeft naar een betere overlevingskans voor de Aziatische olifanten. Ze willen dit bereiken door het herstel van de natuurlijke habitat, door het stimuleren van diervriendelijke eco-toerisme en door het vinden van oplossingen voor de mens-olifant conflicten op te lossen.
In het dichtbevolkte Thailand is de populatie wilde olifanten de afgelopen eeuw afgenomen van 100.000 tot 4.000. Een van ’s werelds grootste resterende Aziatische olifantenpopulaties leeft in het grensgebied tussen Thailand en Myanmar, waar hun leefgebied nog steeds afkalft. Reservaten met wilde olifanten worden de laatste 40 jaar geconfronteerd met illegale houtkap, handel in wilde dieren, bosbranden en mens-olifant conflicten. BTEH helpt lokale gemeenschappen met het ontwerpen en uitvoeren van duurzame en natuurlijke projecten die olifanten en hun leefgebied beschermen en tegelijk bijdragen aan de lokale economie.
In samenwerking met het Research Station en met lokale gemeenschappen start BTEH het project Bee the Change. Ze plaatsten in twee provincies bijenkorfhekken langs de grens van beschermde gebieden en meten de resultaten. Ze bouwen een netwerk van waaruit ze deze simpele, natuurlijke win-winoplossing ook in andere provincies kunnen verspreiden. Experimenten hebben aangetoond dat bijen olifanten kunnen verjagen van plantages. (http://bring-the-elephant-home.nl/nl/projecten/bee-the-change/)

olifantZelf kom ik sinds 1996 regelmatig in Thailand om vrijwilligerswerk te doen en om te genieten van de adembenemende natuur, fascinerende cultuur en natuurlijk het lekkere warme weer. Meestal ben ik voor enkele maanden in Thailand, maar van 2006 tot en met 2013 heb ik er ook aaneengesloten gewoond. Helaas naast al het mooie dat Thailand heeft te bieden heb ik ook veel dierenleed gezien. Tijdens mijn stages en vrijwilligerswerk bij diverse dierenopvangcentra (zoals o.a. Elephant Nature Park en ENP dogs in Chiang Mai, het Gibbon Rehabilitation Project in Phuket, Highland Farm (gibbonopvangcentrum) in Mae Sot en Soi Dog in Phuket) heb ik ondervonden dat er vele (wilde) dieren worden mishandeld en door mensen worden geëxploiteerd in de toeristenindustrie.

Wat mij het diepste heeft geraakt en voor altijd op mijn netvlies zal blijven staan zijn de videobeelden die ik heb gezien tijdens mijn eerste verblijf bij Elephant Nature Park. Deze schokkende videobeelden lieten zien hoe de spirit wordt gebroken van babyolifantjes om ze enigszins ‘tam’ te maken. Elke olifant die gebruikt wordt in de toeristenindustrie (Olifanten die ’s avonds over straat naast het drukke verkeer moeten bedelen, olifanten waarop toeristen een ritje kunnen maken tijdens hun vakantie.) is als babyolifantje van zijn moeder gescheiden en net zolang (soms wel dagen achtereen) gemarteld totdat zijn spirit is gebroken. Als je eenmaal hebt gekeken in de ogen van zo’n olifant laat dat je nooit meer los. Door deel te nemen aan Bike4Elephant hoop ik in ieder geval iets bij te dragen aan het streven naar een betere overlevingskans van de wilde Aziatische olifanten.

bikeforelephantsMijn missie met het deelnemen aan Bike4Elephant is dan ook om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Bring The Elephant Home zodat ze de mogelijkheid hebben om hun project Bee The Change goed uit kunnen voeren en bovendien wil ik graag bekendheid maken aan de leefomstandigheden van zowel de wilde als de in gevangenschap gehouden olifanten in Thailand.

U kunt mij steunen met een donatie. Alvast heel erg bedankt namens mijzelf en niet te vergeten de olifanten.

Het volgende graag invullen bij het overmaken van de donatie:

Janet de Vries, Nederland Bike4Elephants 2017 zie de bankgegevens op de website http://bring-the-elephant-home.nl/contact/

Vul a.u.b. mijn naam in zodat Antoinette weet dat je mij sponsort.

Voor meer informatie over o.a. het ontstaan van BTEH, Antoinette van de Water en de projecten van BTEH kun je terecht op: http://bring-the-elephant-home.nl

Wij hebben op 30 november met de Yoga 225,- aan donaties binnen gekregen voor Bring The Elephant Home!

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Start typing and press Enter to search