Kundalini Yoga Teacher Training Level 1

 In Teacher Training

Sat Atma Kundalini Yoga Teacher Training level 1 Amsterdam

Lerarenopleiding Kundalini Yoga en Meditatie in de Golden Link

Kundalini yoga is de yoga van het bewustzijn. Yoga betekent eenheid of verbinding: in contact staan met wat er is in jezelf en in de wereld en daarmee om kunnen gaan.

Yoga komt van het woord juk; een juk heeft twee uiteinden (extremen), die met elkaar verbonden zijn. Een yogi heft de tegenstellingen in zijn leven op, louter en alleen door zijn bewustzijn en zijn attitude. De yogi draagt zijn juk zonder het als een last te ervaren.

Wij leven in een tijd van grote veranderingen
Op veel gebieden kunnen we niet op de ingeslagen weg voort gaan. Ieder voor zich én als samenleving worden we uitgenodigd om te kiezen voor wat essentieel is en de ballast achter ons te laten. We worden gevraagd te leven vanuit bezieling en liefde, reëel te zijn, samen te werken en onze diepste verlangens vorm te geven in ons dagelijks leven.

Yogaleraar of -lerares zijn is meer dan een beroep of een aanvulling op je bezigheden. Het is een weg van persoonlijke transformatie, die óók jouw antwoord is op de roep van de wereld om je heen. Het volgen van de opleiding gaat niet alleen over het op doen van kennis, maar is een proces waarin je ervaring je leidt naar inzicht, bewustzijn en compassie. Zelf regelmatig yoga doen is absoluut een vereiste.

In de training komen aan de orde
Basisbegrippen in Kundalini Yoga – Ademhaling – Houdingen – Kriya –Bandha’s – Mudra’s – Mantra’s – Ontspanning – Meditatie.

Les geven – Golden Chain – Structuur van een les – Rol van een leraar – Oefenen met lesgeven.

Achtergronden – Wat is yoga? – Spirituele Traditie – Filosofie– Geschiedenis

Anatomie – beknopte Westerse Anatomie – Prana – Chakra’s – Nadi’s – 10 lichamen – functie van de mind in de yoga

Yogische Levensstijl – Sadhana – Humanologie – Aquarius Tijdperk – Voeding en Dieet – Yogische Lichaamsverzorging en reiniging.

Persoonlijke begeleiding – regelmatig persoonlijke ervaring uitwisselen in de groep – 2 individuele sessies met de docente– je yogadagboek – gezamenlijk naar de Witte Tantra

Karma yoga project – een karma yoga project van 11 uur naar keuze.

Karma yoga is je belangeloos inzetten. Dit reinigt je denken en je psyche.

Het project kan bestaan uit helpen met koken van langar (de gemeenschappelijke maaltijd) of een interieur project in de ashram of andere gemeenschapsruimte, maar ook uit het organiseren van b.v. een yogales voor een groep jongeren uit je buurt.

Lerare(sse)n
Sat Atma Kaur Khalsa
is de lead trainer van deze opleiding. Behalve Kundalini yoga lerares en teacher trainer is zij ook Sat Nam Rasayan healer en lerares. Verder werkt zij met Yoga therapie en Naad yoga, de yoga van de klank.

Sat Atma is een gepassioneerd lerares en zet zich in voor de bloei en transformatie van de studenten als individu en als groep. Zij geeft les over de hele wereld. Behalve Sat Atma wordt er les gegeven door een keur van gastlerare(sse)n uit binnen- en buitenland. Karta Purkh uit Hamburg, Saram Singh en Guru Amrit Kaur uit Barcelona, Gurujagat Kaur uit Frankrijk.

Sat Atma geeft les in het Nederlands, de gastlerare(sse)n in Engels. De boeken zijn in het Engels.

 

Internationale erkenning
Deze Kundalini yogalerarenopleiding is erkend door het Kundalini Research Institute (KRI) en de Internationale Kundalini Yogaleraren vereniging (IKYTA) als Teacher Training Level 1.

De structuur van de opleiding
De opleiding duurt een jaar en beslaat 9 weekenden en een 5-daagse. We komen elke 3 of 4 weken een weekend bij elkaar. Die weekenden beginnen op vrijdagavond om 18.30 en op zondag om 17.00 uur zijn ze afgelopen. De nachten van die weekenden kan je in de Golden Link door brengen.

Eén keer zullen we samen 5 dagen in een groepsruimte in de natuur doorbrengen en de lessen combineren met een intensieve ervaring van de yogische levensstijl.

Info en aanmelding
Meer info vind je op de site van Sat Atma www.livinglight.nu

Voor je met de opleiding begint is contact met Sat Atma, de lead trainer, vereist.
Dit kan in een proefles en/of een intakegesprek of op de introductiedag.

 

 

DATA TT 2017

31 maart – 2 april

12-14 mei

9-11 juni 

30 juni-2 juli

20-25 september Yoga week.
Aankomst tussen 17.00-18.00 op de 20ste, vertrek 17.00 de 25e.

13-15 oktober 

3-5 November

December

Januari

Februari Examen

Op de weekends in de
GoldenLink
Den Texstraat 46
1017 ZC Amsterdam

Vrijdag 18.30- 21.30

Zaterdag Sadhana 5.00 – 7.30, 10.00-13.00 14.30-18.30

Zondag Sadhana 5.00-7.30, 10.00-13.00 14.00-17.00

 

Meer info vind je op de website van
Sat Atma http://www.livinglight.nu/opleidingen.aspx

in Amsterdam http://www.goldenlink.nl/content/?q=node/81

De Kundalini Yoga Teacher Training is gecertificeerd door het KRI Kundalini Researche Instituut, zodat je na afronding het Level 1 certificaat ontvangt.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Start typing and press Enter to search